Barbaresco
Barbaresco er Barolos elegante søster i Piemonte, produceret 100% af Nebbiolo. Med lavere højde og varmere mikroklima skaber Barbaresco mere tilgængelige, feminine vine med parfumeret aromaer og silkeagtige tanniner.
📜Historie
Barbarescos moderne historie begyndte med Domizio Cavazza, der i 1894 grundlagde Cantina Sociale di Barbaresco og formaliserede produktionen af tør Nebbiolo-vin efter Barolo-model. Angelo Gaja revolutionerede regionen fra 1960'erne og fremefter ved at introducere fransk barriquefade, reducerede udbytter og single-vineyard udtryk. I dag er Barbaresco anerkendt som Barolos ligeværdige, men med en mere tilgængelig, elegant profil. MGA-systemet (Menzioni Geografiche Aggiuntive) definerer 66 officielle cru-vinmarker.
🗺️Underregioner
Barbaresco
Hjertet af regionen med klassisk balance
Neive
Varmeste område med modnere, frugtige vine
Treiso
Højere beliggende med mere struktur og mineralitet
San Rocco Seno d'Elvio
Alba-distriktet med elegant Barbaresco