🏰

Pingus

Winery

Pingus er Spaniens dyreste og mest kultlignende vin, skabt af den danske vinmager Peter Sisseck. Denne mikroproduktion fra gamle Tempranillo-vinstokke i Ribera del Duero har revolutioneret spansk vinproduktion og vist verden potentialet i traditionelle spanske druer. Med ekstrem selektivitet, biodynamisk dyrkning og minimale udbytter skaber Pingus vine af enestående koncentration og kompleksitet.

📍ribera-del-duero
📅Grundlagt 1995

📜Historie

Pingus blev skabt i 1995 af Peter Sisseck, en dansk vinmager der arbejdede som vinifikator på Hacienda Monasterio i Ribera del Duero. Med en drøm om at skabe Spaniens fineste vin købte han adgang til små parceller med præ-phylloxera Tempranillo-vinstokke (70-80 år gamle). Den første årgang på kun 325 kasser modtog øjeblikkelig international anerkendelse, herunder 96+ point fra Robert Parker, og etablerede Pingus som et cult-fænomen. Navnet 'Pingus' er Peters barndomskælenavn. Peter Sisseck's filosofi kombinerer respekt for gamle vinstokke med biodynamiske principper og minimal intervention. Produktionen er stadig ekstremt lille (omkring 500 kasser), og vinen sælges primært gennem mailing list. Pingus har inspireret en hel generation af spanske garage wines.

Hvor ligger vingården?

Se Pingus på kortet og omgivelserne omkring vingården.

🍷Flagskibsvine

Pingus

96-100 pts

Druer: Tempranillo (100%)

Spaniens dyreste vin, ekstraordinær koncentration fra gamle vinstokke

Pris: €600-1200Aldring: 25-50 år

Flor de Pingus

92-96 pts

Druer: Tempranillo (100%)

Second wine fra yngre parceller, stadig exceptionel kvalitet

Pris: €150-250Aldring: 15-30 år

PSI

90-93 pts

Druer: Tempranillo (100%)

Mere tilgængelig vin fra forskellige parceller i Ribera del Duero

Pris: €40-60Aldring: 10-20 år

🔬Vinifikation

Metode:Traditionel med biodynamiske principper, minimal intervention
Lagring på bærme:18-24 måneder på ny fransk eg (100% nye fade)
Filosofi:

Biodynamisk dyrkning, ekstreme udbyttereduktioner (12-18 hl/ha), gamle vinstokke, ikke-filtreret

🏆Anerkendelser

Spaniens dyreste vinRobert Parker 100 point (2004, 2012)Wine Spectator Top 100 (flere årgange)Decanter Man of the Year - Peter Sisseck

Bedste årgange

20192018201620152012201020042001199919961995

📈Topscorings

Pingus

Årgang 2012

100
Robert Parker / Wine Advocate

Pingus

Årgang 2004

100
Robert Parker / Wine Advocate

Pingus

Årgang 2019

100
James Suckling

Pingus

Årgang 1995

96
Robert Parker / Wine Advocate

Certificeringer

Biodynamic (ikke certificeret men praktiseret)Organic principles

📊Fakta

Ejerforhold

Peter Sisseck

Vinmager

Peter Sisseck

Kældermester

Peter Sisseck (1995-nutid)

Samlet areal

5 hektar (Pingus), yderligere arealer til Flor og PSI

Vinmarksareal

5 hektar

Årlig produktion

4,000-6,000 flasker årligt (Pingus)

Prisklasse

€40-1200

🍇Druevarianter

🍷Vinstile

Pingus
Flor de Pingus (second wine)
PSI (tredje vin fra bredere Ribera del Duero)

📍Besøgsinfo

Smagning:Ikke tilgængelig
Adresse:

Ribera del Duero, Spanien