Pingus
WineryPingus er Spaniens dyreste og mest kultlignende vin, skabt af den danske vinmager Peter Sisseck. Denne mikroproduktion fra gamle Tempranillo-vinstokke i Ribera del Duero har revolutioneret spansk vinproduktion og vist verden potentialet i traditionelle spanske druer. Med ekstrem selektivitet, biodynamisk dyrkning og minimale udbytter skaber Pingus vine af enestående koncentration og kompleksitet.
📜Historie
Pingus blev skabt i 1995 af Peter Sisseck, en dansk vinmager der arbejdede som vinifikator på Hacienda Monasterio i Ribera del Duero. Med en drøm om at skabe Spaniens fineste vin købte han adgang til små parceller med præ-phylloxera Tempranillo-vinstokke (70-80 år gamle). Den første årgang på kun 325 kasser modtog øjeblikkelig international anerkendelse, herunder 96+ point fra Robert Parker, og etablerede Pingus som et cult-fænomen. Navnet 'Pingus' er Peters barndomskælenavn. Peter Sisseck's filosofi kombinerer respekt for gamle vinstokke med biodynamiske principper og minimal intervention. Produktionen er stadig ekstremt lille (omkring 500 kasser), og vinen sælges primært gennem mailing list. Pingus har inspireret en hel generation af spanske garage wines.
🍷Flagskibsvine
Pingus
96-100 ptsDruer: Tempranillo (100%)
Spaniens dyreste vin, ekstraordinær koncentration fra gamle vinstokke
Flor de Pingus
92-96 ptsDruer: Tempranillo (100%)
Second wine fra yngre parceller, stadig exceptionel kvalitet
PSI
90-93 ptsDruer: Tempranillo (100%)
Mere tilgængelig vin fra forskellige parceller i Ribera del Duero
🔬Vinifikation
Biodynamisk dyrkning, ekstreme udbyttereduktioner (12-18 hl/ha), gamle vinstokke, ikke-filtreret
🏆Anerkendelser
⭐Bedste årgange
📈Topscorings
Pingus
Årgang 2012
Pingus
Årgang 2004
Pingus
Årgang 2019
Pingus
Årgang 1995
✓Certificeringer
📊Fakta
Peter Sisseck
Peter Sisseck
Peter Sisseck (1995-nutid)
5 hektar (Pingus), yderligere arealer til Flor og PSI
5 hektar
4,000-6,000 flasker årligt (Pingus)
€40-1200